Vaticaanse Musea trekken jongere bezoekers aan

De Vaticaanse musea hebben tijdens de coronacrisis ingezet op sociale media en dat werpt nu vruchten af.
08/08/2021 - 11:00
Vaticaanse musea
Vaticaanse musea © Musei Vaticani

Volgens Barbara Jatta, de directeur van de Vaticaanse Musea, komt er sinds de heropening na de versoepeling van de coronamaatregelen duidelijk een veel jonger publiek naar het museum. Wij kunnen ons daarover enkel verheugen.

Jatta ziet daarvoor twee belangrijke redenen. Enerzijds benutte het museum de coronatijd om haar activiteiten op sociale netwerken te versterken. Dat zorgde voor onverwacht veel jonge bezoekers, die wij eerder nooit konden bereiken, vertelt zij aan het Italiaanse weekblad Panaroma. Anderzijds deed het museum ook een beroep op influencers om de prachtige museumcollectie aan een ruimer publiek bekend te maken. De coronapandemie heeft ons geleerd dat wij ons in zekere zin opnieuw moeten uitvinden. Tijdens de coronapandemie is de digitale wereld een belangrijke hulp geweest.

Barbara Jatta spreekt nog haar tevredenheid uit over de heropening van het museum. De sluiting was een bijzonder moeilijke tijd voor onze ca. 1.000 personeelsleden. Gelukkig konden wij alle banen redden. Dat is vooral te danken aan de grote steun van onze Amerikaanse kunstmecenassen.

Bron: Panorama/Domradio