Vermoedelijke dader roofmoord op pater Jef Hollanders opgepakt

Vandaag wordt beslist of de vermoedelijke dader van de zondag in Zuid-Afrika vermoorde Vlaamse oblaat Jef Hollanders aangehouden blijft.
17/01/2020 - 15:56
De Vlaamse oblaat Joseph - Jeff - Hollanders die op zondag 12 januari 2020 in Zuid-Afrika werd vermoord
De Vlaamse oblaat Joseph - Jeff - Hollanders die op zondag 12 januari 2020 in Zuid-Afrika werd vermoord © Familie Hollanders

De politie van het Zuid-Afrikaanse Itsoseng heeft een 23-jarige man gearresteerd voor de moord op de 83-jarige Vlaamse missionaris Joseph Hollanders. De uit het Limburgse Meeuwen afkomstige oblaat, Jef voor de vrienden, werd maandag om 13.45 uur vermoord teruggevonden in zijn woning op het terrein van de parochiekerk in Bodibe, een stad met 25.000 inwoners in de buurt van Lichtenburg, in het noordwesten van het land. Hij werd zondag, na de eucharistieviering, slachtoffer van een gruwelijke roofoverval.

Volgens de politie van Itsoseng werd er na de moord, met de hulp van de lokale bevolking, een klopjacht georganiseerd om de dader te arresteren. Politiewoordvoerder Adéle Myburgh zei daarover gisteren donderdag: Sinds het incident heeft de politie de klok rond gewerkt. Woensdagnacht, twee dagen na de moord, zijn wij erin geslaagd om de verdachte te arresteren in zijn huis in Bodibe Village. Hij was in het bezit van de gsm, die eigendom was van pater Hollanders. Vandaag moet hij voor de rechtbank van Itsoseng verschijnen en wordt er beslist of hij blijft aangehouden voor de moord.

De uitvaart van de Limburgse pater heeft op woensdag 22 januari, om 10 uur, plaats in een kathedraal van Klerksdorp. Daar wordt hij ook begraven.

Bron: ANA/News24