Vermoorde Salesiaan 'Koko' Pol Feyen krijgt standbeeld in Hechtel

De 82-jarige missionaris werd eind 2023 vermoord in zijn huis in Congo. Het monument moet 'Koko' Pols inzet voor straatkinderen weerspiegelen.
06/08/2024 - 13:11
Pol Feyen (links) en Ward Ceyssens (rechts) in de luchthaven
Pol Feyen (links) en Ward Ceyssens (rechts) in de luchthaven © Ward Ceyssens

De salesiaan van Don Bosco Pol Feyen zette zich zijn hele leven in voor de straatkinderen van Lubumbashi en Kinshasa in DR Congo. 'Koko Pol' werd hij daar genoemd. In de nacht van 11-12 december 2023 werd hij door meerdere messteken vermoord in zijn woning in Masina (DR Congo). 

Pater Feyen was afkomstig van Hechtel en 'behoorde tot de eerste lichting salesianen die een deel van hun priesteropleiding in de DR Congo kregen en dus al van in zijn seminarietijd ondergedompeld werden in de Congolese cultuur en samenleving', aldus Ward Ceyssens

Het monument in zijn geboorteplaats Hechtel moet er komen op initiatief van het Feyen-team, aldus het Nieuwsblad, en zal Koko Pols inzet voor straatkinderen weerspiegelen. Het ontwerp dat nog gemaakt moet worden, zal zeker vlinders bevatten, want Koko Pol noemde zijn straatkinderen liefkozend ‘papillons’ (Frans voor vlinders).

Om het monument te financieren wordt op zaterdag 7 september een eetfestijn georganiseerd in het Don Boscocollege in Hechtel. Ook giften zijn welkom.

Bron: Nieuwsblad