Verontschuldigingen voor Franklin Graham

Een Britse vervoersmaatschappij heeft excuses aangeboden voor een geweigerde advertentie.
31/07/2021 - 10:00
Franklin Graham
Franklin Graham © Premier Christian Radio

Volgens het Britse, anglicaanse weekblad Church Times hebben de Blackpool Borough Council en de vervoersmaatschappij van Blackpool (Transport Services Ltd) publieke verontschuldigingen aangeboden voorde weigering in 2018 van busadvertenties voor een evenement met de evangelische prediker Franklin Graham. Beiden moeten van de rechtbank ook een boete betalen van 109.000 pond aan de Billy Graham Evangelistic Association. Volgens de rechtbank werd met de weigering het recht op vrije meningsuiting geschonden.

In 2018 was er fel verzet tegen een acht dagen durende tournee door Engeland van de Amerikaanse tv-evangelist Franklin Graham, de zoon van de legendarische Amerikaanse tv-predikant Billy Graham. Volgens tegenstanders zou het bezoek uitmonden in een steunbetuiging voor het omstreden beleid van president Donald Trump en een scheldtirade tegen homoseksuelen en moslims.

Franklin Graham reageerde blij op het vonnis van de Britserechtbank en benadrukte het belang daarvan voor kerken en christenen in het Verenigd Koninkrijk. Zo kan het Goede Nieuws van Jezus Christus toch nog kan verkondigd worden. Dit is een belangrijk moment voor de godsdienstvrijheid in het Verenigd Koninkrijk.

Bron: Church Times