Vierde Werelddag van de Armen

Het Vaticaan bezorgt ter gelegenheid van de 4de editie van de Werelddag van de Armen voedselhulp aan meer dan 5.000 gezinnen uit Rome.
15/11/2020 - 12:57
Het logo van de 4de editie van de Werelddag van de Armen
Het logo van de 4de editie van de Werelddag van de Armen © VaticanMedia

Vandaag zondag 15 november 2020 wordt de Werelddag van de Armen, een persoonlijk initiatief van paus Franciscus, voor de vierde keer georganiseerdierd. Dit jaar wordt het een editie in mineur, omwille van de coronapandemie. Daardoor ook is de traditionale maaltijd van de paus met armen en hun begeleiders afgelast. De paus gaat vandaag wel voor in een eucharistievierking, die onder meer live te volgen is op de Italiaanse openbare omroepRAI 1 en via livestreaming op de website van Vaticaan.  

Tijdens die eucharistieviering zullen 100 mensen symbolisch de armen uit de hele wereld vertegenwoordigen, staat te lezen in een communiqué van de Vaticaanse persdienst. Paus Franciscus heeft het initiatief in het leven geroepen om de solidariteit van de christelijke gemeenschap te stimuleren. Maar het is ook een kans om hulde te brengen aan de vrijwilligers en weldoeners die hen bijstaan.

Het Vaticaan bevestigt dat er via een 60-tal parochies in Rome 5.000 pakketten met basisvoedsel worden bezorgd aan naar de families die, vooral in deze periode, in moeilijkheden verkeren. Elke doos bevat verschillende soorten voedsel (pasta, rijst, tomatensaus, olie, fijn en grof zout, bloem, koffie, suiker, jam, tonijn, koekjes en chocolade), samen met enkele mondmaskers en een kaartje met een gebed van paus Franciscus.

De bekende Italiaanse pastaproducent La Molisana steunt de Werelddag voor de Armen dit jaar met de schenking van 2,5 ton van zijn vermaarde pasta, bestemd voor verschillende gezinnen en liefdadigheidsverenigingen. De verzekeringsmaatschappij UnipolSai Assicurazioni schonk vrijdag al 350.000 mondmaskers, voor minstens 15.000 leerlingen van verschillende klassen, vooral uit scholen in de buitenwijken van de stad Rome. Met het initiatief wil de maatschappij jongeren ook bewust maken van hoe gemakkelijk zij hun grootouders en andere oudere mensen kunnen besmetten.

Lees de boodschap (in het Nederlands) van paus Franciscus ter gelegenheid van de Werelddag van de Armen 2020.

Bron: VIS