Vietnamese bisschoppen waarschuwen voor duiveluitdrijving

De kerkleiders waarschuwen tegen afwijkende praktijken van een populaire priester in een buitenwijk van Ho Chi Minh Stad.
30/07/2019 - 12:12

De bisschoppen van Ho Chi Minh Stad hebben hun gelovigen in een pastorale brief gewaarschuwd voor de praktijken van een populaire priester om kwade geesten te verjagen, zoals duiveluitdrijving. Volgens de hulpbisschoppen Joseph Do Manh Hung, tevens apostolisch administrator, en Louis Nguyen Anh Tuan beweert de geestelijke dat hij al duizenden genezingen heeft verricht bij zowel katholieken als niet-katholieken.

De geestelijke is een van de boegbeelden van de boodschap van Moeder Maria, een mariale beweging die door de Vietnamese leek Thomas Mary Nguyen Thanh Viet werd gesticht nadat hij in 2010 genas van een aantal ziekten.

Volgens de bisschop verspreidt de groep verschrikkelijke beweringen, die de geloofsinhoud in gevaar brengen.

Ook aartsbisschop Joseph Nguyen Chi Linh van Hue, de voorzitter van de Bisschoppenconferentie van Vietnam, en hulpbisschop John Do Van Ngan van Xuan Loc, de voorzitter van de interdiocesane commissie voor de Geloofsleer, waarschuwden vorige maand al voor waarzeggerij en bijgeloof.

Bron: Ucanews/CNA