Vietnamese tv haalt gemeen uit naar monniken

In de 6,5 minuten durende documentaire was een door de Communistische Partij georganiseerde protestactie tegen het benedictijnenklooster te zien.
02/09/2020 - 10:00

Een door de provinciale overheid van Thua Thien Hue gecontroleerde regionale televisiezender heeft in een documentaire gemeen uitgehaald naar de monniken van het klooster van het Thien An. In het programma dat op 10 en 11 augustus werd uitgezonden, werden de monniken ervan beschuldigd gronden in beslag te hebben genomen en er dennenbomen te hebben gekapt. Een complete verdraaiing van de waarheid, weerleggen de kloosterlingen. Want wij kunnen bewijzen dat deze gronden onze eigendom zijn.

De presentator, nieuwslezer Nguyen Thi Diem My, beschuldigde de benedictijnen ook nog ervan dat valse inhoud te verspreiden via sociale media, omdat ze daar onder meer de documenten publiceerden die hun eigendomsrecht van het 107 hectare stuk land, inclusief faciliteiten en dennenbossen sinds 1940, bewijzen. Toen de communisten in 1975 aan de macht kwamen, weigerden de kloosterlingen hun gronden af te staan.

De benedictijnen vestigen de aandacht erop dat het door de staat gerunde bosbouwbedrijf Tien Phong zich hun land heeft toegeëigend en zij onderstrepen dat zij weigeren de gronden af te staan. Kwalijk is dat de bevolking door dit soort beweringen elk vertrouwen in de staatsmedia verliest, schrijft Andrew Trong Nguyen Van Tam, de overste van het klooster, in een brief aan de directie van de tv-zender.

Bron: Ucanews