Vlaamse premie voor TPC in Antwerpen

De plannen van het Theologisch en Pastoraal Centrum in Antwerpen werden getekend door de toonaangevende ingenieur-architect Paul Felix.
05/11/2021 - 15:51

Onroerend Erfgoed heeft  een premie van 175.000 euro toegekend voor de restauratie van het beton van Blok S van hetTheologisch en Pastoraal Centrum (TPC) in Wilrijk (Antwerpen). Kort na zijn heroprichting in 1962 besliste het bisdom Antwerpen een seminarie, het huidige TPC, op te richten. De keuze viel op de bouw van een nieuw, modern gebouwencomplex op een terrein buiten het stadscentrum in de groene omgeving van het Middelheim- en Nachtegalenpark. In de vier paviljoenen met studentenkamers verbleven toen de seminaristen.

Minister Matthias Diependaele: Het Theologisch en Pastoraal Centrum is vandaag een vormings-, kennis- en informatiecentrum van het bisdom Antwerpen. Het is een interessante en belangrijke realisatie binnen het oeuvre van ingenieur-architect Paul Felix, een toonaangevende figuur in het Belgische architectuurlandschap van na de Tweede Wereldoorlog. In 2011 werden de gebouwen beschermd als monument omwille van de architectuurhistorische, artistieke en sociaal-culturele waarde.

Bron: Onroerend Erfgoed