VN moeten geweld tegen vrouwen grensoverschrijdend bestrijden

De bestrijding van het geweld op en de discriminatie van vrouwen moet een prioriteit zijn van de internationale gemeenschap.
15/10/2018 - 15:35

Aartsbisschop Bernadito Auza, de permanente waarnemer van de Heilige Stoel bij de VN in New York, heeft in een toespraak tot de Algemene Vergadering van de VN over vrouwen opgeroepen tot een versterking van de inspanningen tegen het geweld op en de discriminatie van vrouwen. Wij veroordelen alle vormen van geweld tegen vrouwen, inclusief de stereotype beelden die gebruikt worden om het geweld en de discriminatie van vrouwen te rechtvaardigen. Wij moeten ervoor zorgen dat meisjes veilig in een gezin kunnen opgroeien.

Mgr. Auza vroeg dat de mensenhandel ondubbelzinnig zou veroordeeld worden als een misdaad tegen de mensheid. Vandaag zijn er meer dan ooit mensen op een of andere manier het slachtoffer van een vorm van slavernij. Tegelijk wordt meer steun gevraagd voor initiatieven zoals Talihta Kum, een grensoverschrijdend project van vrouwelijke religieuzen, ter bestrijding van de mensenhandel en voor de opvang van slachtoffers. Wij hebben de morele plicht om de mensenhandelaars te vervolgen en bestraffen, maar wij moeten ook de voedingsbodem van de mensenhandel zelf bestrijden.

Bron: Vaticannews.va