Vredeswandeling in Antwerpen

In samenwerking met het bisdom Antwerpen en enkele andere organisaties zette Sant’Egidio 2019 in met een vredeswandeling in Antwerpen.

02/01/2019 - 12:46

Op nieuwjaarsdag werd in Antwerpen opnieuw een tocht van de Sint-Egidiusgemeenschap voor de vrede in de stad en in de wereld georganiseerd. De jaarlijkse vredeswandeling eindigde met enkele toespraken en vredeswensen op de Handschoenmarkt voor de kathedraal. Deelnemers droegen bordjes mee met daarop de namen van alle landen waar vandaag een gewapend conflict woedt.

Slottoespraken voor de kathedraal
Slottoespraken voor de kathedraal © Sint-Egidiusgemeenschap

Jan de Volder van de Sint-Egidiusgemeenschap zei in zijn toespraak: Vrede is nooit vanzelfsprekend. We willen ons engageren voor het vreedzame samenleven tussen mensen van verschillende afkomst, cultuur en geloof. Een vredevolle stad heeft ook oog voor de zwakste bevolkingsgroepen. De Volder verwelkomde in het bijzonder de aanwezige gezinnen, die via humanitaire corridors naar ons land zijn gereisd.

Tom Meeuws van sp.a Antwerpen moedigde politici aan om te investeren in boodschappen van vrede en hoop. Met alle mensen, wie ze ook zijn, moeten we vrede bouwen, te beginnen in onze straten en wijken, waar we zorg dragen voor elkaar. En de jonge Joseph Steinmetz onderstreepte: Godsdienst is een verbindende factor, geen polariserende factor.

Bron: Sant’Egidio