Waalse priester-arbeider Gaston Schoonbroodt overleden

De op 89-jarige leeftijd overleden priester-arbeider Gaston Schoonbroodt leidde de uitvaart van Julie en Melissa in de Sint-Martinusbasiliek van Luik.
08/10/2022 - 08:53

De Waalse priester-arbeider Gaston Schoonbroodt is woensdag op 89-jarige overleden. Schoonbroodt was als priester-arbeider onder meer actief bij de openbare vervoersmaatschappij Stil (de voorganger van de Tec) en Cockerill-Sambre. In augustus 1996 leidde hij de uitvaart van Julie en Melissa. Dat deed hij ook toen Nathalie en Stacy, twee meisjes die door Abdallah Ait Oud werden vermoord, en Elisabeth Brichet werden begraven.

Gaston Schoonbroodt, geboren in 1930 in Clermont-sur-Brewinne (provincie Luik), werd in 1953 tot priester gewijd. In 1966 ging hij als chauffeur aan de slag bij de openbare vervoersmaatschappij. Hij verplaatste zich altijd met de fiets en was jarenlang scheidsrechter in het amateurvoetbal. Na zijn emeritaat verbleef hij in een rusthuis in Herve. Jean-Denis Lejeune, de vader van Julie, die agnost is, vertelde in La Libre Belgique dat hij een goede vriend heeft verloren. Hij had Gaston nog kort voor zijn dood bezocht, maar die had hem als gevolg van de ziekte van Alzheimer nauwelijks nog herkend.

Bron: La Libre Belgique