‘Weerzinwekkend’ vonnis in Pakistan

Een christelijke monteur, die al 5 jaar in de gevangenis zit, is door de wrok van een van zijn klanten tot de doodstraf veroordeeld.
10/07/2022 - 09:00

Mensenrechtenorganisaties reageren met afschuw op de bevestiging van de veroordeling van een onschuldige man. Ashfaq Masih (34) is christen en automonteur in Lahore. 5 jaar geleden werd hij opgepakt, omdat hij door een klant die zijn betaling weigerde te betalen, werd beschuldigd van minachting van de islam.

De klant vond dat hij daar als een toegewijde moslims recht op had. Ashfaq had geantwoord dat de godsdienst van zijn klanten hem onverschillig laat. Hij werd opgesloten voor godslastering. Enkel voor de uitvaart van zijn moeder mocht hij de gevangenis even verlaten. 

Volgens zijn advocaten is hij onschuldig en zit hij al vijf jaar in de gevangenis voor een misdaad die hij nooit heeft begaan. Volgens hen is het overduidelijk dat de klant de beschuldigde probeerde af te zetten en reageerde uit wraak omdat dit niet lukte. Maar ook in beroep handhaaft de rechtbank nu de beschuldiging van godslastering en de doodstraf. De advocaten van Ashfaq Masih noemen het vonnis ‘weerzinwekkend’. 

Bron: Daily Mail/Ucanews