Wereldgebedsdag voor roepingen

In zijn boodschap voor de 59ste Wereldgebedsdag voor roepingen vraagt paus Franciscus aandacht voor de verschillende roepingen in de Kerk.
08/05/2022 - 11:45
Paus Franciscus
Paus Franciscus © Vatican Media

In zijn boodschap voor de Wereldgebedsdag voor roepingen, die vandaag zondag 8 mei 2022 in de wereldkerk wordt gehouden, schrijft paus Franciscus dat het woord 'roeping' niet in beperkende zin mag worden opgevat. Voor hem zijn alle leden van het volk van God, dus ook de leken, geroepen om zich te laten uitdagen door de blik van God die in iedereen mogelijkheden ziet. De paus beklemtoont dat die grote verscheidenheid aan roepingen een verrijking betekent voor de Kerk en de reikwijdte van Gods plan voor elke mens laat zien, zoals de tegels van een mozaïek

De Wereldgebedsdag voor roepingen wordt vandaag al voor de 59e keer in de wereldkerk gehouden.

Dit jaar is het thema: Geroepen om de mensenfamilie op te bouwen. Paus Franciscus beschrijft de Kerk als een grote menselijke familie verenigd in liefde. Daarin is het de missie van iedereen is om de droom van God te verwezenlijken. In de hele boodschap spoort de paus christenen aan om naar de mensen om ons heen te kijken, wie ze ook zijn, om voor hen te getuigen dat er Iemand is die met liefde naar hen kijkt en hen uitnodigt om al hun potentieel te ontwikkelen.

Lees de boodschap van Paus Franciscus voor de 59ste Wereldgebedsdag voor roepingen (in het Nederlands)