Westvleteren stuurt monnik weg die vrouw ongewenst aanraakte

De Sint-Sixtusabdij van Westvleteren heeft een monnik weggestuurd die een vrouw ongewenst heeft aangeraakt en ongepast aangesproken.
08/01/2024 - 17:55

Volgens VRT gebeurde dat toen de vrouw vorig jaar de abdij bezocht op zoek naar geestelijke begeleiding. Na de ongewenste intimiteiten lichtte de vrouw de abt in. Abt Manu Van Hecke heeft het aanspreekpunt voor misbruik in de kerk van het bisdom in Brugge gecontacteerd en ook zijn eigen overste binnen de Trappistenorde. 

De abt zegt nog aan VRT dat hij de monnik in kwestie heeft aangesproken: Hij was zich bewust van de feiten. Hij moest zijn begeleidingsgesprekken met de vrouw onmiddellijk stopzetten. En hij moest verhuizen: we hebben een andere abdij voor hem gezocht én gevonden, waar hij zich therapeutisch moet laten begeleiden.

De maatregelen tegen de monnik zijn door de abt aan het slachtoffer en aan de kloostergemeenschap meegedeeld. Ik wil in naam van de hele abdijgemeenschap van Westvleteren benadrukken dat ik betreur wat er is gebeurd en de feiten en de gevoelens van het slachtoffer zeer ernstig neem.

Bron: VRT