Het wonder dat van aartsbisschop Romero een heilige kan maken

Er werden verschillende medisch onverklaarbare genezingen gemeld op voorspraak van aartsbisschop Oscar Arnulfo Romero, zelfs uit Panama.
12/03/2020 - 16:26
Oscar Romero
Oscar Romero © Caritas

Op 24 maart wordt de 37ste verjaardag herdacht van de moord op Oscar Arnulfo Romero y Galdámez, de aartsbisschop van San Salvador, die tijdens het opdragen van een eucharistieviering in een ziekenhuiskapel werd vermoord. Mgr. Vincenzo Paglia, de postulator voor de heiligverklaring van de Salvadoriaanse aartsbisschop en martelaar, die ook voorzitter is van de Pauselijke Academie voor het Leven, bevestigt dat aartsbisschop Romero zijn komende heiligverklaring dankt aan een zwangere vrouw uit zijn vaderland. Dat kan op onverwacht korte tijd de weg openen naar de heiligverklaring.

Door heel ernstige complicaties dreigde de Salvadoraanse vrouw haar baby te verliezen en zelf te sterven. Dankzij haar gebed om de voorspraak van de zalige aartsbisschop Romero werden ze allebei toch gered. Ondanks de prognose van de artsen was de vrouw na enkele weken niet alleen nog niet overleden, maar werd de baby ook gezond en wel geboren. Artsen oordelen dat het gaat om een buitengewone, wonderbaarlijke genezing.

Met de afsluiting van de diocesane fase is de heiligverklaring echter nog niet rond. De wonderbaarlijke genezing moet nu ook nog worden erkend door experts en theologen van de Congregatie voor Heiligverklaringen. Mgr. Vincezo Paglia: Het is belangrijk dat de boodschap van aartsbisschop Romero, die omwille van zijn geloof werd vermoord, steeds meer wordt verspreid. Zijn toewijding was voorbeeldig omwille van zijn prediking van het Evangelie en zijn incarnatie van de liefde voor de armen.

Bron: Avvenire