Zandkunstenaar Immanuel Boie wil mensen benieuwd maken

Tertio brengt in de Achterkrant deze week een interview met zandtovenaar Immanuel Boie over zijn passie voor zand maar vooral voor Jezus en de Bijbel.
11/04/2017 - 22:26
Immanuel Boie, zandkunstenaar met een passie voor Jezus en de boodschap van de Bijbel
Immanuel Boie, zandkunstenaar met een passie voor Jezus en de boodschap van de Bijbel © Mine Dalemans/tertio

Zand, licht en een glasplaat. Meer heeft Immanuel Boie niet nodig om te vertellen. Verhalen uit het leven gegrepen, verhalen over rouw na het verlies van zijn zoon, maar bovenal verhalen over zijn passie voor Jezus en de boodschap van de Bijbel.

Mijn geloof is de grote inspiratiebron voor mijn verhalen, zegt Immanuel Boi. Met een eigen twist erbij, zeker muzikaal. Ik geef bijvoorbeeld een reeks paasvoorstellingen. In het optreden vertel ik het paasverhaal, maar met stevige rock als begeleiding. Dat is echt iets van mij, dat is de muziek waar ik echt van hou. Ik vind het fijn iets van mezelf mee te geven. Bovendien is het paasverhaal speciaal voor mij. Ik heb even geleden een dergelijke voorstelling gegeven samen met een vrouw van wie het kind in een moeilijke situatie verkeerde. Dat maakte in het verhaal de pijn van Maria en haar verdriet voor ons beiden erg tastbaar, heel persoonlijk.

Ik wil de passie die ik voel voor Jezus en de Bijbelse boodschap laten proeven, maar het is niet de bedoeling dat ik alles uitleg wat ik teken. Immanuel Boie

Ik hoop wel ergens dat de symboliek mensen prikkelt en uitnodigt zelf op zoek te gaan. Er zit een boodschap in, maar het is niet mijn bedoeling te evangeliseren. Ik wil mensen benieuwd maken. Ik merk dat er zeker interesse is voor religieuze verhalen.