Zes dagen vasten voor milieu en klimaat

De Duitse protestantse theologe en gewezen bisschop Margot Kässmann pleit voor bewuste vleesconsumptie.
13/08/2019 - 09:43
Margot Kässman
Margot Kässman © Philippe Keulemans

De Duitse protestantse theologe, oud-bisschop en gewezen voorzitter van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) Margot Kässmann liet zich afgelopen weekend in een interview ontvallen dat zij als kind in haar gezin alleen op zondag vlees at. Het zou goed zijn als dit principe vandaag opnieuw van toepassing is. In het gesprek met Bild am Sonntag vestigde zij de aandacht op de enorme impact op het milieu van de vleesconsumptie en -productie.

Vlees is waardevol. Daarom moeten wij het opnieuw voorbehouden voor de zondag en bijzondere feestdagen. Margot Kässmann.  

Meer en meer bossen worden gekapt voor de teelt van voedergewassen. De uitstoot van de bio-industrie verergert de klimaatverandering en de opwarming van de planeet. Het wordt tijd dat politici eindelijk dierenwelzijn afdwingen. Margot Kässmann onderstreepte dat de kostprijs voor consumenten niet het enige criterium mag zijn bij hun aankopen. Klanten hebben ook verantwoordelijkheid en handelaars hebben de plicht om erover te waken waar het vlees vandaan komt.

Bron:  Bild am Sonntag/KNA