Zes nieuwe eerbiedwaardigen uit Italië en Spanje

Mits de erkenning van een wonder kunnen de zes, vier priesters, een zuster en vrouwelijke leek, weldra ook zalig worden verklaard.
20/01/2023 - 10:01
Bertilla Antoniazzi werd nauwelijks 20 jaar oud
Bertilla Antoniazzi werd nauwelijks 20 jaar oud © Vatican Media

Paus Franciscus heeft vandaag de decreten ondertekend voor de erkenning van de eerbiedwaardigheid van vier priesters, een zuster en een vrouwelijke leek. Zij zijn afkomstig uit Italië en Spanje. Het zijn de priesters Miguel Costa y Llobera, Gaetano Francesco Mauro, Giovanni Barra en Vicente López de Uralde Lazcano, zuster Maria Margherita Diomira en Bertilla Antoniazzi.

De meest kleurrijke figuur is ongetwijfeld Maria Margherita Diomira del Verbo Incarnato, geboren als Maria Allegri. Zij was vooral tussen 1651 en 1677 in Toscane actief en raakte er bekend om haar visioenen en profetieën. De Italiaanse priester Gaetano Francesco Mauro was in het begin van de vorige eeuw in Calibrië actief en zette er zich in voor de bestrijding van de armoede en onwetendheid bij de boeren. Bertilla Antoniazzi leefde van 1944 tot 1964 in Veneto. Zij werd slechts 20 jaar oud en werd al op 9-jarige leeftijd opgenomen in het ziekenhuis van Vicenza. Ook de rest van haar leven ging zij gebukt onder een zwakke gezondheid en de laatste twee jaar voor haar dood was zij aan bed gekluisterd. Desondanks schonk zij dankzij een intense correspondentie aan ontelbare mensen hoop en troost.

Bron: VIS/Vaticannews.va