‘Zingende zuster’ die The Voice won breekt met kloosterleven

Cristina Scuccia, die in 2014 in Italië de talentenjacht The Voice won, heeft een jaar geleden het klooster verlaten.
22/11/2022 - 13:46
Cristina Scuccia
Cristina Scuccia © Cristina Scuccia@Instagram

De Italiaanse zuster Cristina Scuccia, die wereldberoemd werd na het winnen van de Italiaanse versie van The Voice op de openbare zender Rai 2, heeft zondag in het amusementsprogramma Verissimo van Canale 5 (Mediaset) laten weten dat zij afziet van haar kloostergeloften. 

Als ik terugkijk, kijk ik met een diep gevoel van dankbaarheid naar mijn reis. Verandering is een teken van evolutie. Cristina Scuccia

In 2014 won zij als 25-jarige novice de The Voice Italia met de Alicia Keys-hit No One. De jury was geïmponeerd door haar mooie, krachtige stem. Zuster Cristina werd een internetfenomeen en haar optreden werd miljoenen keren bekeken op YouTube en andere platforms. Later maakte zij ook nog cd-opnames en zong ze duetten met Kylie Minogue en Ricky Martin.

Maar vooral tijdens de coronapandemie en de pijnlijke dood van haar vader, getuigde ze zondag, vielen de regels en de beperkingen van het kloosterleven haar te zwaar. Na meer dan 10 jaar stapte zij uit het klooster en vandaag werkt ze als serveerster in Spanje. Zij hoopt haar carrière als zangeres te kunnen voortzetten. Cristina vertelt nog dat zij gelovig blijft en geen spijt heeft over de periode in het klooster. Ik heb God nooit in twijfel getrokken. Zr. Cristina zit in mij. Ik heb een geweldige reis achter de rug, maar ook een complexe en moeilijke. Het waren de mooiste jaren van mijn leven.

Bron: Avvenire