Zuid-Afrikaanse Kerk laakt ronselen van stemmen

De katholieke aartsbisschop Stephen Brislin van Kaapstad roept de parochies op om niet aan politiek te doen en politici geen platform te geven.
10/10/2017 - 11:56
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma
De Zuid-Afrikaanse president Jacob Zuma © Wikipedia

Mgr. Stephen Brislin , aartsbisschop van Kaapstad en voorzitter van de Zuid-Afrikaanse bisschoppenconferentie, is recent fel uitgevallen naar parochies die politici van de regeringspartij ANC tijdens de eredienst een platform hebben geboden om stemmen te ronselen voor de verkiezingen. Ik onderstreep nogmaals dat de Zuid-Afrikaanse katholieke Kerk geen enkele kandidaat steunt, maakte mgr. Brislin zich boos.

Volgens meerdere Zuid-Afrikaanse media kregen onder meer ANC-vicepresident Cyril Ramaphosa en de ex-vrouw van president Jacob Zuma, Nkosazana Dlamini-Zuma, de gelegenheid om gelovigen tijdens kerkdiensten toe te spreken. In december is er een congres van het ANC. Dat congres van de partij, die sinds het officiële einde van de apartheid ononderbroken aan de macht is, wordt bepalend voor de toekomst van het land. Vicepresident Ramaphosa en de ex-vrouw van de president Dlamini-Zuma zijn de belangrijkste kandidaten voor de opvolging van president Zuma.

Bron: Kathpress.at