Zuid-Korea wil Franse missionaris zalig verklaren

Het aartsbisdom Seoel bereidt de zaligverklaring voor van bisschop Barthélémy Bruguiere, kardinaal Stephen Kim Sou-hwan en pater Leo Bang Yoo-ryong.
02/04/2023 - 09:00

Het Zuid-Koreaanse aartsbisdom Seoel opent het diocesane proces als aanzet voor de zalig- en later mogelijke heiligverklaring voor drie prominente katholieke geestelijken. Het aartsdiocesane comité voor zalig- en heiligverklaringen gaf deze week onder leiding van aartsbisschop Peter Chung Soon-taek groen licht voor de voorbereiding van de zaligverklaring van bisschop Barthélémy Bruguiere, kardinaal Stephen Kim Sou-hwan en pater Leo Bang Yoo-ryong

Barthélémy Bruguiere (1792-1835) werd door les Missions étrangères de Paris (MEP) naar Korea gestuurd en werd de eerste apostolische vicaris van Korea. Stephen Kim Sou-hwan (1922-2009) was van 1968-1998 aartsbisschop van Seoel en werd in 1969 door paus Paulus VI als eerste Koreaan ooit tot kardinaal gecreëerd. Hij verwierf ook faam om zijn inzet voor de interreligieuze dialoog en zijn vele goede werken. Leo Bang Yoo-ryong (1900-1986) werd de stichter van de eerste Koreaanse inheemse religieuze orde: de priestercongregatie van de gezegende Koreaanse martelaren.

Bron: Ucanews