Zuster Lucia van Fatima op weg naar zaligverklaring

In het klooster van zuster Lucia in Coimbra werd maandag de diocesane fase voor haar zaligverklaring afgesloten.
15/02/2017 - 14:28
Herdenking van de Mariaverschijning in Fatima
Herdenking van de Mariaverschijning in Fatima © SIR

Honderd jaar na de eerste verschijning is de diocesane fase afgesloten van het proces voor de zaligverklaring van zuster Lucia. Zij was één van de drie herderskinderen die in Fatima (Portugal) getuige waren van de Mariaverschijningen. De twee andere kinderen, Francisco en Jacinto Marto, overleden op de leeftijd van 9 en 11 jaar. Zij werden in 2000 zalig verklaard.

Het proces voor de zaligverklaring van zuster Lucia (Maria Lucia Rosa dos Santos), die van Maria de opdracht kreeg om de boodschap van Fatima bekend te maken en die in 2005 op 97-jarige leeftijd overleed, werd acht jaar geleden opgestart. Inmiddels werden ruim 15.000 pagina’s met getuigenissen en documentatie, waaronder 11.000 brieven en 61 ooggetuigenverslagen van de zuster over de verschijningen, samengebracht.

Alle documentatie werd doorgestuurd naar de Congregatie voor de Heiligverklaringen. Die gaf vorige week groen licht voor een pauselijk decreet met de erkenning van de heroïsche deugdzaamheid. Daarna is nog slechts een wonder nodig om haar net zoals Francisco en Jacinto zalig te verklaren.

Bron: Catholic Herald