Zusters van Moeder Theresa opnieuw beschuldigd van babyhandel

Volgens tegenstanders probeert de BJP-partij van premier Modi zich op deze manier van de steun van nationalisten te verzekeren.
13/11/2019 - 10:56

De politie van de deelstaat Ranchi in India heeft onder impuls van de hindoenationalistische BJP-partij een derde onderzoek gestart tegen de Missionarissen van Naastenliefde van Moeder Theresa, wegens mensenhandel.  Zusters van de congregatie van Moeder Theresa worden er door een ongehuwde moeder van beschuldigd dat zij een baby hebben weggehaald na de bevalling. De zusters ontkennen de beschuldiging. Ook de leiding van de katholieke Kerk in Ranchi wijst de beschuldiging resoluut af.

In juli 2018 werd de directrice van het tehuis Nirmal Hriday zuster Concelia Baxla gearresteerd op beschuldiging van babyhandel. In oktober beschuldigde een jonge vrouw, die in 2013 als student na een verkrachting zwanger werd, de congregatie ervan dat zij haar kind na de geboorte thuis heeft verkocht.

Goed om weten is dat de BJP in de staat Jharkhand, met de hoofdstad regeerde Ranchi, al jaren de macht uitmaakt. Volgens tegenstanders probeert de BJP-partij, die nauwe banden heeft met de hindoewereldraad die achter het groeiende geweld tegen de religieuze en etnische minderheden zit, zich via dit soort beschuldigingen van de steun van de radicale hindoes te verzekeren.  In Jharkhand wordt in december een nieuw parlement gekozen. Christenen vormen in deze regio van het land nauwelijks 4,3% van de bevolking.

Bron: Kathpress.at