Zwitserse bisschop wil 'gekwetste' koppels ontmoeten

De bisschop van Sion wil graag christelijke koppels ontmoeten die bijvoorbeeld hertrouwd zijn.
15/08/2018 - 12:41
Bisschop Jean-Marie Lovey
Bisschop Jean-Marie Lovey © Diocèse de Sion

De bisschop van Sion (Zwitserland), Jean-Marie Lovey, kondigt een ontmoeting aan met gekwetste paren en koppels die in onregelmatige situaties leven. Met de ontmoeting wil hij de bijzondere aandacht van de katholieke Kerk uitdrukken voor koppels die in de strikte zin niet volgens het ideaal van het christelijke huwelijk leven. Bisschop Jean-Marie Lovey wil met zijn initiatief gehoor wil geven aan de oproep van paus Franciscus in zijn exhortatie Amoris Laetitia (De vreugde van de liefde) van 13 augustus 2018. Ik nodig hen graag uit voor een ontmoeting op 1 september. Zij kunnen zich voor 27 augustus registreren bij onze diocesane dienst voor gezinspastoraal.

Bisschop Jean-Marie Lovey: Tijdens de synode met bisschoppen uit de hele wereld hebben wij ons geruime tijd gebogen over allerlei situaties van paren, die niet overeenstemmen met het ideaal van het christelijke huwelijk zoals voorgesteld door het evangelie. De Zwitserse bisschop hoopt dat hij met zijn initiatief koppels kan bereiken die trouw aan hun doop en christelijke roeping willen zijn, maar die nu aan de rand van de Kerk leven of die zich daar buitengesloten voelen.

Wij willen deze koppels duidelijk maken dat de katholieke Kerk hen ook in deze levenssituatie wil vergezellen. In het kanton Wallis wordt een op vier baby’s buiten het huwelijk geboren. Ik nodig mijn priesters uit om ook in deze levenssituatie hun schapen te vergezellen. Deze ontmoeting nodigt ons ook uit om hen beter te begrijpen.

Bron: Kipa-Apic