Zwitserse garde versterkt aanwezigheid in Zwitserland

Het kantoor van de Zwitserse wacht in Zwitserland zelf functioneert als persbureau en contactpunt, en moet helpen om nieuwe rekruten te vinden. 
03/09/2022 - 10:00
De Zwitserse garde
De Zwitserse garde © Vatican Media

De Zwitserse garde, waarvoor weldra ook een nieuwe kazerne zal gebouwd worden in Vaticaanstad, pakt uit met een nieuw initiatief in Zwitserland zelf. Dat moet vooral ervoor zorgen dat jonge Zwitsers de weg vinden naar het elitekorps, dat al eeuwen belast is met de bescherming van de paus en Vaticaanstad. Het korps heeft volgens Radio Vaticaan al op korte tijd nood aan 25 jonge mannen, die volgens de reglementen in Zwitserland zelf moeten geboren zijn.

Sinds 1 juli heeft de garde haar aanwezigheid in Zwitserland uitgebreid met een persbureau en contactpunt voor de autoriteiten. De leiding ervan is toevertrouwd aan Stefan Wyer die afkomstig is uit het kanton Wallis en die al jaren nauwe contacten onderhoudt met de leiding van het korps. Het nieuwe kantoor is bereikbaar via het e-mailadres communication@guardiasvizzera.ch.

Op initiatief van de paus is het krops uitgebreid van 110 naar 135 man. Daardoor is ook de nood aan nieuwe rekruten toegenomen. Het nieuwe kantoor moet  de aanwerving van de jongeren ondersteunen en de belangen behartigen van het korps bij de overheid en de politiek. Het zal ook informeren over alle verwante organisaties zoals de vereniging van oud-leden en de Stichting Zwitserse Garde

Bron: SIR