Katholieken moeten de sociale leer van de Kerk uitdragen

Het Vaticaan brengt internationale deskundigen samen voor een conferentie over de sociale leer van de Kerk in het digitale tijdperk.
19/04/2018 - 12:18

Op de persvoorstelling van een conferentie naar aanleiding van de 25ste verjaardag van de pauselijke StichtingCentesimus Annus Pro Pontifice klonk de oproep om de economie een menselijk gelaat te geven. De internationale conferentie van 24 tot 26 mei brengt deskundigen op het vlak van sociale ethiek en de sociale leer van de katholieke Kerk samen voor een uitwisseling. Ook Bartholomeos I, de oecumenische patriarch van Constantinopel, reist voor de conferentie naar Rome.

Professor Sugranyes Bickel herinnerde op de persontmoeting eraan dat gelovigen zowel consument als investeerder zijn. Hij riep de katholieken op om de kerkelijke leer over het economische en sociale leven beter bekend te maken. Bickel is ervan overtuigd dat hun bijdrage die economie een meer menselijk en sociaal gelaat zal geven.

Mgr. Diarmuid Martin, de aartsbisschop van Dublin, drong op zijn beurt erop aan dat katholieken het voortouw zouden nemen in de strijd tegen de corruptie, waarvan vaak armen het slachtoffer worden. Katholieken kunnen dat onder meer doen door ervoor te zorgen dat er efficiënte maatregelen worden doorgevoerd en dat niet alleen wetten worden gestemd maar ook eroip toegezien wordt dat ze ook worden uitgevoerd. Ook op vele andere gebieden kunnen zij een bijdrage leveren: werk - en vooral jeugdwerkloosheid - maar ook het gezin of het fenomeen migratie.

De stichting Centesimus Annus Pro Pontifice werd 25 jaar geleden opgericht door paus Joannes Paulus II. Hij vertrouwde aan de stichting de taak toe de sociale leer van de Kerk, in Angelsaksische publicaties soms omschreven als het best bewaarde geheim van de Kerk, beter bekend te maken.

Bron: I.Media