Opnieuw oecumenische gebedsviering op Antwerp Pride

De viering zal plaatsvinden op zaterdag 10 augustus om 11 uur in de Sint-Norbertuskerk, Dageraadplaats 5 te 2018 Antwerpen.
07/08/2024 - 15:11

Op zaterdag 10 augustus viert de Kerk opnieuw mee met de Antwerp Pride. Net als vorig jaar is er een oecumenische gebedsviering, een organisatie van de Aanspreekpunten ‘Homoseksualiteit & geloof’ in samenwerking met de jongeren van Kamino en met  lgbti+’ers uit de verschillende geloofsgemeenschappen.

De viering vindt plaats op zaterdag 10 augustus om 11 uur in de Sint-Norbertuskerk, Dageraadplaats 5 in 2018 Antwerpen. Het thema van de gebedsviering is Many Voices. 

De lgbti+’ers uit de geloofsgemeenschappen geven vorm aan de viering door tekst, getuigenissen en zang. De viering wordt opgeluisterd door een Antwerp Queer Choir.

Bekijk hieronder een videoverslag van vorig jaar.

Lees meer

Paus Franciscus met traditionele hoofdtooi tijdens zijn bezoek aan het afgelegen Vanimo in Papoea-Nieuw-Guinea

Rond Wereldmissiezondag publiceert Fides jaarlijks de statistieken van de wereldkerk. We overlopen de belangrijkste gegevens.

Crystal Cathedral in 2009 toen het nog een protestantse megakerk was

Na 12 jaar van renovatie is het imposante glazen gebouw eindelijk omgevormd van een protestantse megakerk tot een katholieke kathedraal.

Terwijl het geloof in God bij moslimjongeren steeg naar 79%, daalde het bij katholieke 12 tot 25-jarigen naar 38% en bij protestanten naar 35%.

Moeder Marie-Léonie Paradis (1840-1912): nederige dienst uit liefde tot God

3 religieuze stichters en 11 martelaren, waaronder 3 leken, worden op 20 oktober 2024 door paus Franciscus heilig verklaard in Rome. Leer ze kennen.

woord hoop geschreven in de wolken

Het boek komt er in samenwerking met Vaticanist Carlo Musso. Uitgever Mondadori belooft ‘veel onthullingen en nooit eerder vertelde verhalen’.

Affiche van stadsopera 'Le Gardien du Temple - La Porte des Ténèbres' in Toulouse

Hij wijdt op 16 oktober zijn stad toe aan het Heilig Hart van Jezus als reactie op een stadsspektakel met satanische trekjes.