Mensen met beperking schitteren op World Cheese Awards
FormatgesMuntanyola, een klein Catalaans bedrijf met een project voor sociale tewerkstelling, heeft de gouden medaille ontvangen op de World Cheese Awards 2022 voor de halfgezouten geitenkaas Garrotxa en nog een bronzen medaille voor Lupulus, een biologische koeienkaas met bier. De competitie van de World Cheese Awards wordt jaarlijks in het Verenigd Koninkrijk georganiseerd. Dit jaar namen meer dan 4.000 kazen uit 42 landen deel.
Beide kazen worden in het bedrijf gemaakt door mensen met een beperking, in het kader van een project voor sociale tewerkstelling. Het bedrijf is gevestigd in Sant Salvador de Guardiola, nabij Barcelona. Volgens de jury is de Garrotxa-kaas de beste ter wereld in zijn categorie vanwege de langzame rijping, die een aroma van verse melk afgeeft. De textuur is romig en de smaak is zacht en aangenaam in de mond. Lupulus is eenecologischegezoutenkaas gemaakt van koemelk, met een rijping van drie tot zes maanden. De korst wordt gewassen met bier.
Bron: Aleteia