100 dagen oorlog in Gaza: moeder van gijzelaar schrijft brief

De zoon van Rachel Goldberg Polin werd gekidnapt door Hamas op 7 oktober. Nu roept ze op tot eenheid in een brief aan L'Osservatore Romano.
15/01/2024 - 15:36

De enige zoon van Rachel Goldberg Polin, Hersh, werd op 7 oktober gekidnapt door Hamas op een muziekfestival. Tot nu – 100 dagen later – heeft ze geen nieuws over hem. Als woordvoerder van de families van gijzelaars ontmoette ze paus Franciscus in november. Nu schreef ze een brief naar L'Osservatore Romano. 

Het gesprek met de paus heeft haar veranderd, schrijft ze. Hij zei dat wat we hadden meegemaakt terreur was, en die terreur was ‘de afwezigheid van menselijkheid’. Het was eenvoudig, wijs en inspirerend.

Tot dan toe begon ik de mensheid in twijfel te trekken. Maar sinds ik deze woorden hoorde, werd mijn hoop voor de wereld hersteld.

Rachel Goldberg Polin met als symbool boven haar hart het aantal dagen sinds de aanval van Hamas en het begin van de oorlog in Gaza
Rachel Goldberg Polin met als symbool boven haar hart het aantal dagen sinds de aanval van Hamas en het begin van de oorlog in Gaza © Rachel Goldberg Polin

Rachel draagt op haar kleding boven haar hart een stukje afplaktape met daarop in stift het aantal dagen sinds haar zoon ontvoerd werd en de oorlog in Gaza voortduurt. 

Elke morgen schrijft ze daarop het nieuwe aantal, als een symbool voor Hersh en de andere geliefde gijzelaars en voor alle duizenden onschuldige mensen die lijden in Gaza. Ze roept alle mensen op om hetzelfde te doen, als een eenvoudige manier voor ons allemaal om ons te verenigen en te zeggen... genoeg. Genoeg lijden voor mensen aan beide kanten van het conflict. Genoeg tranen. Genoeg bloedvergieten. Genoeg pijn. Genoeg.

De eerste stap naar mededogen is eenheid. De eerste stap naar eenheid is solidariteit. En de eerste stap naar solidariteit kan een symbool zijn.

Bron: Lees de hele brief op Vatican News (Engels)