244 migranten in nood gered voor de kust van Libië

De migranten werden opgepikt tijdens drie reddingsoperaties door het schip Ocean Viking van de ngo SOS Méditerranée gevestigd in Marseille.
28/12/2023 - 12:02

Woensdag om 1 uur kreeg de Ocean Viking een noodoproep van een overbelaste houten boot met passagiers zonder reddingsuitrusting, deelde de ngo mee in een persbericht. Na de redding van 122 mensen kreeg het van de Italiaanse autoriteiten opdracht om koers te zetten naar Bari in het zuidoosten van Italië. Onderweg onderschepte het nog een andere overbelaste houten boot met 106 opvarenden. Ten slotte werd nog een derde boot opgemerkt met 16 mensen aan boord. In totaal waren er voor de drie reddingsacties 244 overlevenden, waaronder 2 zwangere vrouwen, 18 niet-begeleide minderjarigen en 4 kinderen onder de vier jaar. 

SOS Méditerranée heeft sinds 2016 meer dan 39.000 mensen gered op de Middellandse Zee, voornamelijk in het centrale gedeelte dat bekend staat als de gevaarlijkste migratieroute ter wereld. Volgens de VN zijn sinds januari 2023 2.678 migranten vermist nadat ze probeerden de Middellandse Zee over te steken om Europa te bereiken.

Bron: LaCroix (Frans) - SOS Méditerranée