Actie tegen hongersnood in Nigeria

Open Doors helpt 15.000 christelijke gezinnen die gevlucht zijn voor Boko Haram en nu ook nog eens hun vluchtelingenkampen moeten verlaten.
23/06/2017 - 14:51

De christelijke ngo Open Doors, die zich inzet voor vervolgde christenen, start wereldwijd een actie tegen de hongersnood in Nigeria. 15.000 christelijke gezinnen in Noordoost-Nigeria zitten zonder voedsel. Ze zijn gevlucht voor Boko Haram, maar moeten nu ook die vluchtelingenkampen verlaten. De regering deelt wel voedsel uit, maar christenen worden achtergesteld, legt Ruud Kraan, directeur van Open Doors Nederland uit.We moeten nu iets doen. De lokale Kerk in Nigeria wil actie ondernemen, maar heeft een gebrek aan middelen en vraagt om onze hulp.

Met de noodhulpcampagne tracht Open Doors de hongersnood onder de aandacht te brengen. Ruud Kraan: Het doel is om de 15.000 gezinnen op korte termijn van voedsel te voorzien. Daarvoor is 2 miljoen euro nodig. Een voedselpakket kost 110 euro en kan vijf gezinsleden twee maanden lang voeden. Op onze website kunnen bezoekers en een donatie overmaken voor de voedselhulp.

Bron: Open Doors