Bianchi verlaat de gemeenschap van Bose

Enzo Bianchi kondigt zijn definitieve vertrek aan uit de gemeenschap van Bose, .
10/06/2021 - 09:00
Enzo Bianchi, stichter van de oecumenische gemeenschap van Bose
Enzo Bianchi, stichter van de oecumenische gemeenschap van Bose © SIR

Enzo Bianchi heeft maandagavond op Twitter bekendgemaakt dat hij afscheid neemt van de gemeenschap van Bose. In zijn tweet spreekt de 78-jarige over een zware, pijnlijke stap, die erg moeilijk is voor een man van zijn leeftijd.

Italiaanse media melden dat Enzo Bianchi, die de gemeenschap in Bose heeft gesticht en er tot in 2017 prior was, verhuist naar een accommodatie van vrienden in de buurt van Turijn. Na een door Rome opgelegde visitatie van de monastieke gemeenschap in Bose had Bianchi van het Vaticaan het bevel gekregen om de gemeenschap te verlaten, maar dat had hij geweigerd omdat hij naar eigen zeggen – mee door zijn gezondheidstoestand - over geen geschikt alternatief beschikte. Het conflict binnen de gemeenschap was ontstaan na de overdracht van het leiderschap aan de nieuwe prior Luciano Manicardi.

Enzo Bianchi is een van de beroemdste en meest gelezen spirituele schrijvers in Italië. Hij stichtte de oecumenische gemeenschap in 1965 om een impuls te geven aan het monastieke leven in de katholieke Kerk.

Bron: Domradio