Bond Zonder Naam renoveert Kansenhuis in Antwerpen

Het project van renovatie en vernieuwing wil de betrokkenheid van sympathisanten en bezoekers versterken.
22/11/2017 - 15:14
Iedereen is welkom in het Kansenhuis van BZN in Antwerpen
Iedereen is welkom in het Kansenhuis van BZN in Antwerpen © Bond Zonder Naam

Bond Zonder Naam gaat na 13 jaar zijn kansenhuis aan de Rolwagenstraat in Antwerpen renoveren en vernieuwen. BZN-directeur Anniek Gavriilakis: Het BZN Kansenhuis en vooral de Filet Divers-werking is een begrip in de sociale sector. Naast de geplande opknapwerken, wil Bond zonder Naam ook het interieur onder handen nemen. Ook kansarme bezoekers van het Kansenhuis worden betrokken. Dat maakt dit project nog unieker. Het wordt niet alleen een thuis voor kwetsbare mensen, maar ook mee gemaakt dóór hen.

De renovatie start in februari 2018 en loopt tot de zomer van 2018, verduidelijkt Yves Bocklandt, coördinator van het BZN Kansenhuis. Onder leiding van upcyclingontwerpster Evy Puelinckx wordt het Kansenhuis omgetoverd tot een warm en uitnodigend interieur. De inrichting met vrijwilligers, medewerkers en bezoekers zal zich focussen op de ontmoetingsruimte. Naast het opwaarderen van oude materialen gaat veel aandacht naar de betrokkenheid van de bezoekers van het Kansenhuis. Ze worden opgeleid en begeleid om de kwaliteit van het nieuwe interieur én de succeservaring te garanderen. De verworven vaardigheden zullen hen ook meer zelfvertrouwen en veerkracht bijbrengen. Het is vaak net dat wat ontbreekt bij mensen in armoede.

Voor het eerst zet BZN ook in op een crowdfundingcampagne om de nodige middelen in te zamelen. Onze klassieke fondswervingscampagne blijft doorlopen. Maar we willen via crowdfunding donateurs een heel tastbaar project voor ogen houden waar hun bijdrage hen letterlijk dichter bij een warmer onthaal voor kansarmen brengt, zegt Gavriilakis. We willen zoveel mogelijk mensen betrekken bij het nieuwe verhaal van ons Kansenhuis. Een crowdfundingcampagne leek ons daarvoor ideaal geschikt.

Bron: BZN