Caritas Internationalis voor belangrijk overleg in Rome

150 nationale afgevaardigden kiezen de komende dagen onder meer een nieuwe voorzitter, secretaris-generaal en dagelijks bestuur.
11/05/2023 - 14:01
Hulpverleners van Caritas Polen
Hulpverleners van Caritas Polen © Caritas Polen

Vanaf vandaag zitten 400 afgevaardigden van de plaatselijke afdelingen van Caritas Internationalis uit 150 landen in Rome samen voor een belangrijk overleg. Het is de eerste bijeenkomst sinds de rechtstreekse en ingrijpende tussenkomst van paus Franciscus op het internationale secretariaat van Caritas Internationalis in Rome. De nationale afgevaardigden kiezen de komende dagen onder meer een nieuwe voorzitter, secretaris-generaal, penningmeester, dagelijks bestuur en vertegenwoordigende raad van de koepelorganisatie. Een ander belangrijk thema van de bijeenkomst is de versterking van de samenwerking van de 162 verenigingen van de Caritaskoepel die actief zijn in 200 landen en gebieden over de hele wereld. 

De bijeenkomst start deze morgen met een audiëntie bij paus Franciscus. Vrijdag zijn aartsbisschop Paul Richard Gallagher, de secretaris voor de relaties met de andere staten van het staatssecretariaat van de Heilige Stoel, en voorzitter Gabriël Ferrero de Loma-Osorio van het Committee on World Food Security (CFS), het belangrijkste VN-platform voor de strijd tegen honger, te gast. Komend weekend vinden de verkiezingen plaats. 

Bron: Kathpress.at