Chili: bisschoppen feliciteren nieuwe president

De politicus Gabriel Boric wordt de jongste Chileense president in de moderne tijd. 
21/12/2021 - 11:04
Gabriel Boric
Gabriel Boric © Wikipedia

De Chileense Bisschoppenconferentie heeft ex-studentenleider Gabriel Boric (35), gefeliciteerd met zijn overwinning in de tweede ronde van de presidentsverkiezingen. Tegelijk herinneren zij hem aan zijn verkiezingsbelofte om het land te dienen. Boric beloofde de rijke Chilenen zwaarder te belasten en de maatschappelijke en gezondheidsdiensten in het land beter uit te bouwen.

De overwinning van Boric was toch nog een verassing. De conservatieve Jose Antonio Kast had vorige maand de eerste ronde van de presidentsverkiezingen gewonnen met slechts twee procent voorsprong. Maar toen waren er nog veel kiezers onbeslist en dit keer kwamen er 1,2 miljoen Chilenen extra opdagen om hun stem uit te brengen. Kast erkende al snel zijn nederlaag en wenste zijn linkse tegenstander alle succes.

Deze verkiezing is een nieuwe kans voor ons land, onderstrepen de bisschoppen in hun reactie. Het volk heeft u hun vertrouwen gegeven en u een belangrijke zending toevertrouwd. Wij bidden tot God om u wijsheid en kracht te geven. 

Bron: Fides/Vaticannews.va