Custodie Heilige Land feliciteert Focolarevoorzitster Karram

Margaret Karram, de nieuwe voorzitster van Focolare, was in het verleden actief betrokken bij de Custodie en de interreligieuze dialoog.
03/02/2021 - 14:25
Margaret Karram, voorzitter van de Focolare
Margaret Karram, voorzitter van de Focolare © SIR

Pater Francesco Patton heeft Margaret Karram namens de Custodie van het Heilige Land gefeliciteerd met haar verkiezing als nieuwe voorzitter van de Focolarebeweging en opvolgster van Chiara Lubich en Maria Voce. Karram is een 58-jarige rooms-katholieke Palestijnse met Israëlisch paspoort en geboren en getogen in Haifa, waar ze overigens school liep bij de karmelietessen.

De overste van de franciscaanse custodie, die verantwoordelijk is voor het beheer van de heilige plaatsen in het Heilig Land, herinnert eraan dat Karram in het verleden verschillende cursussen heeft gevolgd aan het Studium Theologicum Franciscanum, het theologische opleidingscentrum van de custodie in het San Salvatoreklooster in Jeruzalem. Zij bekleedde ook verschillende verantwoordelijke posities voor Focolare in Jeruzalem en werkte samen in verschillende commissies en organisaties voor interreligieuze dialoog.

Pater Patton wijst ook nog op haar betrokkenheid bij de Bisschoppelijke Commissie voor Interreligieuze Dialoog van de Assemblee van Katholieke Ordinarissen van het Heilige Land en de Interreligieuze Coördinatieraad in Israël (ICCI), naast haar inzet voor dialoog tussen religies toen zij actief was bij het Consulaat-Generaal van Italië in Jeruzalem.

Bron: SIR