Duitse Kerken vragen aandacht voor jongeren

De Week voor het Leven van de christelijke Kerken was een uitnodiging voor jongeren om na te denken over hun rol in maatschappelijke veranderingen.
30/04/2023 - 11:00
De jongeren stonden centraal tijdens de Duitse Week voor het Leven
De jongeren stonden centraal tijdens de Duitse Week voor het Leven © Woche fuer das Leben

De Duitse Kerken hebben tijdens de jaarlijkse Week voor het Leven aandacht gevraagd voor de jongeren en vooral voor de zogenaamde Generatie Z, zij die geboren zijn tussen 1997 en 2012. De week, die gepaard ging met debatten, vieringen en workshops, kreeg als thema: Generation Z(ukunft)- Zoek naar betekenis tussen angst en perspectief. Voorzitter Annette Kurschus van de Evangelische Kerk in Duitsland (EKD) legde het zo uit: Maar zo zeker als deze jonge mensen zijn over hun eigen leven, zo somber zijn hun verwachtingen over de samenleving als geheel

Bisschop Johannes Wübbe, de referent jongerenpastoraal van de Duitse Bisschoppenconferentie (DBK), herinnerde aan de moeilijke periode van de coronapandemie die aan deze jongeren een aantal mogelijkheden heeft ontzegd. Maar crisissen zijn ook kansen en ze bieden de mogelijkheid om platgetreden paden te verlaten. Hij loofde de grote belangstelling van jongeren voor het milieu en de toekomst van deze planneet en vertelde ook dat de Kerken meer naar de jongeren moet luisteren. De katholieke jongerenbisschop verzekerde de jongeren dat zij er niet alleen voor staan. Hij daagde hen uit om zich ook voor God open te stellen, Hem een stem te geven en zijn liefde uit te dragen. 

Bron: DBK/Domradio