Duurzame picknick in Antwerpen

Meer dan zevenhonderd mensen nemen op vrijdag 28 april in Antwerpen deel aan een eerlijk, solidair en mondiaal maal met een wereldwijde blik.
27/04/2017 - 15:44

Morgen vrijdag 28 april is iedereen van harte welkom op de alternatieve, mondiale middagpauze van Broederlijk Delen, Studio Globo en Oxfam Wereldwinkels in het centrum van Antwerpen. Van 12 tot 14 uur ’s middags wordt voor de deelnemers verzamelen geblazen op het Theaterplein voor de derde editie van de duurzame en solidaire Picknick Plein Public

Vrijdag heeft de derde editie plaats van de wereldpicknick in solidariteit met het zuiden.
Vrijdag heeft de derde editie plaats van de wereldpicknick in solidariteit met het zuiden. © Picknick Plein Public

Met dit initiatief willen we een breed publiek in Antwerpen op een lichtvoetige en laagdrempelige manier confronteren met de ongelijkheid in onze wereld. We willen mensen over hun eigen muurtje laten kijken en hen aanzetten tot meer solidariteit, verduidelijkt Els Verheyen van medeorganisator Broederlijk Delen.   

Meer dan zevenhonderd mensen hebben vooraf een goedgevulde fairtradepicknickpakket besteld. Els Verheyen: Maar iedereen die de dag zelf een eigen duurzaam gevulde brooddoos meebrengt, is natuurlijk welkom. Warme en koude dranken zijn ter plaatse te verkrijgen.

Bron: Broederlijk Delen