EU: COMECE lanceert jongerennetwerk

De oprichting van het netwerk is geïnspireerd door het succes van de twee succesvolle katholieke jongerenconventies over de toekomst van Europa.
10/10/2022 - 16:02
Kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en COMECE-vcoorzitter
Kardinaal Jean-Claude Hollerich, aartsbisschop van Luxemburg en COMECE-vcoorzitter © Diözes Lëtzebuerg

De Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie (COMECE) heeft het COMECE Youth Net gelanceerd. Het jongerennetwerk zal bij verschillende dossiers geraadpleegd worden en het moet ertoe bijdragen dat het EU-beleidswerk meer vanuit een jeugdperspectief wordt bekeken. Concreet betekent dat er meer rekening wordt gehouden met de gevoeligheid van jongeren bij de actuele politieke en sociale uitdagingen.

Het netwerk moet de bijdrage van jongeren aan het EU-beleidswerk bevorderen. Kardinaal Hollerich

De leden van het jongerennetwerk zijn afkomstig uit de verschillende lidstaten van de EU. Hun leeftijd varieert van 18 tot 35 jaar. Ze zetelen voor een periode van 2 jaar in het adviesorgaan. De COMECE-voorzitter kardinaal Jean-Claude Hollerich nodigde de jongeren bij de lancering van het netwerk uit om van COMECE Youth Net een plaats van broederlijkheid te maken, bewust van hun unieke culturele identiteit en verenigd in diversiteit. De Luxemburgse kardinaal benadrukte nog dat het belangrijk is om jongeren in alle geledingen van de samenleving mondiger te maken en dat het essentieel is dat alle generaties samenwerken om het algemeen welzijn te bevorderen. 

Bron: COMECE/swiss-cath.ch