Franco Coppola nu ook apostolische nuntius van Luxemburg

De Italiaanse aartsbisschop Franco Coppola, sinds november apostolische nuntius is België, is dat nu ook voor het Groothertogdom Luxemburg.
14/12/2021 - 15:47
Aartsbisschop Franco Coppola en paus Franciscus
Aartsbisschop Franco Coppola en paus Franciscus © DR

Paus Franciscus heeft de Italiaanse aartsbisschop Franco Coppola vandaag benoemd tot apostolische nuntius bij het Groothertogdom Luxemburg. De 64-jarige Vaticaanse diplomaat, titulair aartsbisschop van Vinda, was in november benoemd tot opvolger van aartsbisschop Augustine Kasujja als nuntius in ons land. 

Franco Coppola werd op 31 maart 1957 geboren in de provincie Lecce (Puglia, Italië). Hij studeerde theologie en werd op 12 september 1981 tot priester gewijd. Hij behaalde een doctoraat in het kerkelijk recht. In 1993 ging hij in diplomatieke dienst bij de Heilige Stoel . Hij werkte achtereenvolgend op de nuntiaturen in Libanon, Burundi, Colombia, Polen en als raadgever voor de afdeling voor de Relaties met de Andere Staten van het staatssecretariaat van de Heilige Stoel in Rome.

In 2009 werd hij apostolische nuntius in Burundi en vanaf 2014 ook in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) en Tsjaad. In die functie was hij nauw betrokken bij de voorbereiding van het pausbezoek van november 2015 aan Bangui, de hoofdstad van CAR. Vanaf 2016 tot in de herfst was hij nuntius in Mexico.

Bron: VIS