Franse bisschoppen solidair met landbouwers

Met hun aanwezigheid drukten zij hun solidariteit en steun voor landbouwers uit, die een unieke en onvervangbare functie vervullen in onze samenleving
05/12/2020 - 00:00

Een delegatie van de Franse bisschoppen bracht dit weekend een bezoek aan het landbouwsalon aan de Porte de Versailles in Parijs. Daarmee drukken zij hun solidariteit uit met de landbouwers, kort nadat ook de Europese bisschoppen van Comece hadden  aangekondigd om meer aandacht te hebben voor het lot van landbouwers en beloofden om hun lotsverbetering op het hoogste niveau te bepleiten.

De bisschoppen brachten hulde aan de passie van vele boeren, die geconfronteerd worden met een diepe, complexe en veelzijdige crisis, waarvoor het naoorlogse discours van sterke economische groei en verbetering van de levensomstandigheden geen soelaas brengt. Landbouw moet haar nobele missie om kwaliteitsvoeding te bieden die voor iedereen toegankelijk is behouden en zij moet blijven toegankelijk bijdragen tot het behoud van plattelandsgebieden, waaraan we zo sterk zijn gehecht.

Bron: Vaticannews.va