Herdenking van aanslagen 22 maart 2016

Kardinaal De Kesel gaat op 22 maart voor in een herdenkingsplechtigheid voor de slachtoffers van de aanslagen van Zaventem en Brussel 1 jaar geleden.
05/12/2020 - 00:00
Kardinaal Jozef De Kesel
Kardinaal Jozef De Kesel © Kurt Desplenter

Op 22 maart vindt in de Brusselse Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal om 18 uur een herdenkingsviering plaats voor de slachtoffers van de aanslagen van een jaar eerder in op de nationale luchthaven in Zaventem en in Brusselse metrostation Maalbeek. De gebedswake, waarvoor veel binnen- en buitenlandse belangstelling wordt verwacht, zal geleid worden door kardinaal Jozef De Kesel, de aartsbisschop van Mechelen-Brussel.

Bij de herdenking van de eerste verjaardag van de aanslagen die Brussel in rouw hebben ondergedompeld, zijn alle christenen van Brussel en alle mannen en vrouwen van goede wil uitgenodigd om samen te komen. Daarmee herdenken wij dat het land door de aanslagen op de luchthaven in Zaventem en aan het metrostation van Maalbeek in rep en roer stond. De tijd stond stil. We zijn bijna een jaar verder maar de terreurdreiging in ons land is helaas nog brandend actueel, staat te lezen in de uitnodiging van het vicariaat Brussel.

De Belgische bisschoppen reageerden een jaar geleden verbijsterd op de aanslagen en vroegen te bidden voor alle slachtoffers en hun families. Zij spraken toen ook de hoop uit dat deze verschrikkelijke gebeurtenissen het hele land zouden aanzetten tot samenhorigheid en verantwoordelijkheid.

Bron: Vicariaat Brussel