Hulpbisschop Kockerols weer aan de slag na sabbatjaar

Monseigneur Jean Kockerols, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, was tussen 2011 en 2023 vicaris-generaal voor Brussel.
11/10/2024 - 08:21

Monseigneur Jean Kockerols, hulpbisschop van het aartsbisdom Mechelen-Brussel, was tussen 2011 en 2023 vicaris-generaal voor Brussel. Hij nam in september 2023 een sabbatjaar. Nu dat is beëindigd, worden hem nieuwe opdrachten toevertrouwd.

Binnen de Belgische Bisschoppenconferentie wordt hij lid van de Theologische Commissie en tevens verantwoordelijk voor de relaties met het jodendom. Daarnaast wordt hij aan Franstalige zijde bisschop-referent voor de liturgie, de catechese en het catechumenaat. Hij wordt ook referent voor de Franstalige gevangenisaalmoezeniers vanaf 1 januari 2025.

In het aartsbisdom Mechelen-Brussel zal Monseigneur Kockerols de aartsbisschop ondersteunen bij specifieke taken, met name op liturgisch en spiritueel vlak. Er zal hem tevens een parochie in het bisdom worden toevertrouwd. Meer informatie hierover volgt later.

Meer nieuws

woord hoop geschreven in de wolken

Het boek komt er in samenwerking met Vaticanist Carlo Musso. Uitgever Mondadori belooft ‘veel onthullingen en nooit eerder vertelde verhalen’.

Affiche van stadsopera 'Le Gardien du Temple - La Porte des Ténèbres' in Toulouse

Hij wijdt op 16 oktober zijn stad toe aan het Heilig Hart van Jezus als reactie op een stadsspektakel met satanische trekjes.

Het missiehuis van Scheut in Schilde

Na 112 jaar gaan de laatste paters van Scheut weg uit hun missiehuis in Schilde. De heemkring organiseert een feestelijk afscheidsweekend.

In de zuilengalerij rond het Sint-Pietersplein in Rome verblijven tientallen daklozen. Ze worden er niet verjaagd, maar krijgen warme maaltijden, dekens, kledij, medische zorgen en regelmatig komt er een kapper

Hij hoopte ooit naar Jeruzalem te reizen, maar strandde onder de zuilen van het Sint-Pietersplein in Rome. José Carlos de Sousa werd dinsdag begraven.

De heilige Teresa van Jezus (Teresa van Avila) door Mattia Preti, ca. 1660-1665

Dit grappige verhaaltje toont hoe intiem en hoe 'gewoon' Teresa met God omging. Vier Teresa op 15 oktober met 15 minuten innerlijk gebed.

Kardinaal Matteo Zuppi (links) komt aan in het Vaticaan voor de synode over synodaliteit op 10 oktober 2024

Behalve over vrede zal hij er spreken over de hereniging van Oekraïense kinderen met hun families en de uitwisseling van krijgsgevangenen.