Hymne voor de Wereldjongerendagen 2023 voorgesteld

De jury koos voor een vrolijk, jeugdig, makkelijk aan te leren lied als officiële hymne van de Wereldjongerendagen (WJD) van 2023 in Lissabon.
28/01/2021 - 11:10

In Lissabon is de officiële hymne van de komende Wereldjongerendagen editie 2023 in de Portugese hoofdstad voorgesteld. Het lied begint met de tekst: Iedereen zal onze stem horen, laten we onze armen opsteken. Jezus leeft en laat ons niet alleen: wij zullen niet ophouden om lief te hebben.

De hymne heeft als titel: Há pressa no ar (Er hangt haast in de lucht). De tekst is geïnspireerd door het thema van WJD Lissabon 2023: Maria stond op en vertrok met spoed (Lc 1,39) en plaatst vooral het 'ja' van Maria centraal. De tekst werd geschreven door pater João Paulo Vaz. De Portugese hoogleraar en muzikant Pedro Ferreira componeerde de muziek. Ze zijn allebei afkomstig uit het bisdom Coimbra.

De 41-jarige Pedro Ferreira (41) componeerde de muziek achter zijn piano. Pater João Paulo Vaz, die dit jaar zijn zilveren priesterjubileum viert, schreef samen met een groep vrienden uit zijn parochie en met de gitaar in de hand de begeleidende tekst. Het winnende lied werd uit de vele inzendingen geselecteerd door een jury die bestond uit muzikanten en kunstenaars.

Net 2 jaar geleden werd in Panama bekendgemaakt dat de volgende editie van de WJD in Portugal zou plaatsvinden. 

Volgens het Portugese organisatiecomité is het de bedoeling om het lied niet alleen in het Portugees, maar later ook in een internationale versie in het Engels, Spaans, Frans en Italiaans beschikbaar te maken.

Bron: WJD Lissabon 2023/FamiliaChristiana