IJsmakers uit heel Europa zijn op zoek naar smaak van de hoop voor jubileumijsje
De smaak van het jubileumijsje is nog niet bekend, dat moet de wedstrijd uitmaken. Maar hoe het zal heten weten we wel al: Alleluia!
De foodbeurs Sigep World behoort tot de belangrijkste internationale beurzen op het gebied van ambachtelijk ijs, gebak, bakkerij, chocolade en koffie. IJsmakers uit heel Europa kunnen er proeven van de laatste trends én deelnemen aan een wedstrijd voor het ijsje van het jaar. De opdracht voor deze editie: creëer een ijsje met de smaak van de hoop en een boodschap van vrede, gastvrijheid en delen voor het Jubeljaar 2025. Zo kunnen ijsmakers hun creativiteit en kunnen tonen.
Het recept wordt onthuld op 23 maart, aan de vooravond van de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs op 24 maart. Pelgrims in Rome kunnen het ijsje dan kopen op de Piazza Pio XII, nabij de Sint-Pietersbasiliek, en tegelijk een bijdrage leveren aan een goed doel. Op de Europese Dag van het Ambachtelijk IJs op 24 maart zal het ijsje ook te krijgen zijn in de ijssalons die deelnemen aan de actiedag.
Bronnen: Cath.ch (Frans) - Gelato Day