Jeugddienst Don Bosco wordt ‘Bosco Base’

Bosco Base blijft jeugdwerk en vrijwilligerswerk in de geest van Don Bosco stimuleren en bouwen aan een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving.
09/05/2023 - 15:09
Jongeren tijdens een animatorcursus
Jongeren tijdens een animatorcursus © Jeugddienst Don Bosco

De Jeugddienst Don Bosco wordt omgedoopt tot Bosco Base, al ligt de nadruk ook in de toekomst nog steeds op jongeren, de inspiratie van Don Bosco, vorming en zingeving, vrijwilligers en plezier. De nieuwe naam en de daarmee in de hand gaande restyling moet volgens Lindsey Pinnock van Bosco Base helpen om een nieuwe wind te laten waaien door de organisatie.

Dynamisch en levensgericht 

De Jeugddienst Don Bosco, bij het brede publiek onder meer bekend van zijn speelpleinwerking, is een begrip in de jeugdwerking in Vlaanderen. Ook bij Bosco Base blijft de nadruk liggen op de begeleiding van jongeren van animator tot instructor, zodat ze hun vleugels kunnen uitslaan en veilig kunnen starten aan hun tocht in het jeugdwerk. Wij geven jongeren de kans om deel te nemen aan jeugdwerkactiviteiten in binnen- en buitenland. Daarnaast verlenen we ondersteuning aan speelpleinen, scholen en jeugdwerkorganisaties.

Creativiteit, plezier, zingeving en verbinding zijn de kern van de activiteiten van Bosco Base.

Jeugdwerk en vrijwilligerswerk geven kracht aan een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving voor morgen. Jongeren vinden er een veilige omgeving waar zij kunnen experimenteren en fouten mogen maken en daarvan kunnen leren. Bosco Base biedt een plek waar ze kunnen spelen, leren en nadenken over wat voor hen belangrijk is en waarom. Zo wordt meteen ook een impuls gegeven aan hun vaardigheden, zelfwaarde en zelfbewustzijn.’

Don Bosco

Lindsey Pinnock van Bosco Base: De nieuwe naam Bosco Base verwijst bewust naar Don Bosco, de inspiratiebron van onze organisatie. Don Bosco’s pedagogische aanpak, zijn coachende stijl en zijn aandacht voor kwetsbare jongeren zijn onze leidraad in het werken met jongeren. Met die duidelijke verwijzing tonen wij ook aan dat wij deel uitmaken van de grote Don Boscobeweging die zich in Vlaanderen en de rest van de wereld inzet voor jongeren in scholen, jeugdhulp en jeugdwerk.

Lees meer over Bosco Base.