Jezuïetenfilm van Scorcese eind december in première in VS

Het historische drama van Martin Scorcese over een Portugese jezuïet en Japanse martelaars in het feodale Japan gaat eind 2016 in première in de VS.
03/10/2016 - 18:06
© Martin Scorcese

Paramount pictures laat weten dat de film van de bekende Amerikaans-Siciliaanse filmregisseur Martin Scorcese over een Portugese missionaris die in de 17de eeuw naar het feodale Japan trok tegen eind dit jaar is voltooid. Hij gaat op 23 december in première. Vanaf januari komt hij in alle Amerikaanse bioscopen.  

Met de film over de Japanse martelaars, die begin 17de eeuw vermoord werden, gaat een levensdroom van de filmregisseur in vervulling. Scorsese baseerde zich op het boek Chinmoku (Stilte) van de Japanse auteur Shusaku Endo. Daarin wordt het levensverhaal verteld van de Portugese missionaris Tome Ferreira (1580-1650), een Portugese jezuïet die de leiding had over de missie in Japan. Hij zwoer na marteling zijn geloof af om de groep christenen te kunnen redden die met hem werd gearresteerd. Later werd hij gedwongen de verblijfplaatsen van christenen in Japan bekend te maken.

De bekende acteurs Andrew Garfield, Adam Driver en Liam Neeson spelen een hoofdrol in de film, waarvan de voorbereiding bijna tien jaar in beslag nam. Scorsese liet zich adviseren door een professor Japanese cultuur om ervoor te zorgen dat de historische details correct worden weergegeven.

Scorcese brak in 1976 door met de film Taxi Driver, waarvoor hij vier Oscarnominaties kreeg. Voor zijn twee laatste films, The Wolf of Wall Street en Hugo, werd hij in totaal zestien keer voor een Oscar genomineerd.

Bron: Catholic Herald.