JRS roept op tot een stem voor een veilig en waardig Europa

De Vluchtelingendienst van de Jezuïeten (JRS) vraagt om tijdens de komende verkiezingen ook een stem te geven aan de rechten van vluchtelingen.
13/04/2019 - 12:15
Enkele van de Syrische vluchtelingen die via een veilige corridor in Italië arriveerden
Enkele van de Syrische vluchtelingen die via een veilige corridor in Italië arriveerden © Sant'Egidio

De Internationale Vluchtelingendienst van de Jezuïeten(JRS) lanceerde deze week onder de hashtag ThePowerofVoteeen campagne om tijdens de komende verkiezingen voor het Europese Parlement ook aandacht te hebben voor de rechten van vluchtelingen en asielzoekers. Uw stem kan bijdragen tot een Europa dat niemand achterlaat en dat trouw blijft aan zijn waarden. Europa moet bescherming bieden aan al wie op zoek zijn naar een veilige haven en een leven in vrede willen leiden.

JRS vraagt om te kiezen voor inclusieve samenleving en een waardig Europa, dat menselijke en menswaardige opvang biedt aan wie bescherming nodig heeft. De verkiezingen voor het Europese Parlement stellen de burgers in staat om een stem te geven aan politici die willen bijdragen tot wettelijke en veilige wegen om in Europa asiel te vragen, die streven naar waardige levensomstandigheden voor asielzoekers, die discriminatie bestrijden en die zich voor de integratie van asielzoekers en vluchtelingen willen engageren.

Met de komende verkiezingen, zegt JRS, drukken wij een stempel op de toekomst van Europa. Samen kunnen wij ervoor zorgen dat er in Europa veilige en legale wegen worden gecreëerd om aan vluchtelingen bescherming te bieden, dat er een waardige opvang wordt geboden aan mensen die bescherming zoeken, dat er alternatieven worden gezocht voor detentie en dat een inclusieve samenleving voor iedereen vorm krijgt.

Bron: JRS