Katholieke vrouwen laten hun stem horen in Nederland

Het Netwerk Katholieke Vrouwen (NKV) in Nederland bevordert het synodale gesprek om de stem van vrouwen te laten horen over hun rol in de Kerk.
31/01/2024 - 09:16

De positie van vrouwen in de Kerk is een van de centrale thema’s in het slotdocument Een synodale kerk op zending van de synode in oktober laatst in Rome. Ter voorbereiding op de volgende bijeenkomst, in oktober 2024, vraagt de synode iedereen om input te leveren over de synodethema's. In Nederland nam het Netwerk Katholieke Vrouwen die uitnodiging met beide handen aan, in afstemming met de landelijke werkgroep van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

Wat is jouw roeping in de kerk? Hoe krijgen vrouwen meer verantwoordelijkheid in de leiding? Wat betekent een veilige kerk voor jou?

Over deze vragen nodigt het NKV gezinnen, parochies en andere groepen uit om in februari en maart gesprekken te organiseren. Op 2 maart is er ook een landelijke gespreksdag in Den Bosch. Echo’s van de gesprekken worden begin april verzameld en ter beschikking gesteld van de synodedeelnemers.

Ter ondersteuning stelt het NKV werkmateriaal beschikbaar: een nota met achtergrondinformatie en vragen,  een gesprekshandleiding en een model voor de verslaglegging.

Meer weten

Netwerk Katholieke Vrouwen