Kerkleiders in ons land reiken moslims de hand

Door de coronacrisis krijgen de banden met de andere geloofsgemeenschappen en het gebed in de vasten een andere betekenis, schrijven de bisschoppen.
29/04/2020 - 14:42

De bisschoppen Guy Harpigny en Lode Van Hecke, binnen de bisschoppenconferentie de referenten voor de relaties met de islam, en voorzitter Steven Fuite van de Verenigde Protestantse Kerk van België (VPKB) sturen een gemeenschappelijke groet aan de moslims in ons land, met gelukwensen naar aanleiding van de ramadan, de vastenmaand die vrijdag 24 april begon en eindigt op 23 & 24 mei. Net als dat voor de veertigdagentijd voor de christenen het geval was, moet ook de ramadan door de coronapandemie dit jaar in uitzonderlijke omstandigheden plaatsvinden.

Door de wereldwijde omvang van de epidemie en het gebed tijdens de ramadan moeten moslims nog meer dan anders kracht zien te vinden in hun geloof. Vanuit onze vriendschappelijke banden willen wij ons meer dan ooit inzetten voor onze noodzakelijke en gedeelde opdrachten, staat in de boodschap te lezen. Hulp bieden bij ziekte, lijden en uitsluiting, en het realiseren van gerechtigheid en rechtvaardigheid, met het oogop een waardig leven voor iedereen.

De leden van de christelijke Kerken in ons land worden opgeroepen om de boodschap van broederlijkheid en bondgenootschap tegen het feest op het einde van de ramadanmaand (Id al-Fitr), mee te verspreiden bij moslims in de eigen buurt of op het werk. Dat kan zowel via de post of digitaal, maar ook met de ramadankaart die al twintig jaar wordt verdeeld ter gelegenheid van deze voor moslims feestelijke maand. Christenen maken zo tegelijk aan de ontvanger duidelijk dat zij belang hechten aan dialoog en toenadering. Op de binnenkant van de ramadankaart is naast de voorgedrukte wens in 7 talen ruimte voorzien voor een eigen boodschap of wens. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Orbit vzw, per mail  bestellingen@orbitvzw.be of telefonisch op het nr. 02 502 11 28.

Bron: Orbit vzw.

 

Kerkleiders in ons land reiken moslims de hand
Kerkleiders in ons land reiken moslims de hand © Orbit